Wkodk

Hvordan man laver tåge i en flaske

Fog er en sky, som du ser på himlen, kun én, der danner på jorden. Mennesker skaber skyer af tåge på samme måde skyer på himlen formularen. Der findes mange forskellige typer af tåge, afhængigt af hvordan og hvor de danner, men de alle er lavet på samme måde: hot vanddamp passerer over kold luft producerer kondens rundt kerner i luften, og det er de bittesmå dråber, der kaldes tåge. Da kold luft ikke kan holde så meget fugt som varm luft, fugten kondenserer i form af dråber rundt kerner som sod, aske, forurenende stoffer, støv, is og endda havsalt krystaller. Du kan lave tåge i en flaske ved hjælp af simple varmt vand og is, med tilsætning af alkohol, eller for den eventyrlystne, ved hjælp af tøris, meget på samme måde, kommercielle maskiner gør tåge nu kan du gøre det.

Steps

Hvordan man laver tåge i en flaske. Fyld op krukke eller flasken helt med meget varmt vand og lad det blive der for omkring 65 sekunder.
Hvordan man laver tåge i en flaske. Fyld op krukke eller flasken helt med meget varmt vand og lad det blive der for omkring 65 sekunder.

Gør tåge i en flaske med varmt vand

I dette tilfælde kondensationen er forårsaget af temperaturforskellen mellem simpel is og varmt vand.

 1. 1
  Fyld op krukke eller flasken helt med meget varmt vand og lad det blive der for omkring 65 sekunder.
 2. 2
  Hæld alle, men omkring en tomme eller 2.5 cm af det varme vand.
 3. 3
  Sætte en si eller pose over toppen af krukken.
 4. 4
  Place isterninger i posen eller si

vanddamp fra bunden af ​​flasken kontakter den kolde luft skabt af isterninger og begynder kondens.

Gør tåge i en flaske med alkohol

Realiseringen tåge i en flaske med alkohol er den samme grundlæggende teknik at gøre det med varmt og koldt vand og luft. Den alkohol fremskynder processen ved fordampning hurtigere end vandet.

 1. 1
  Fyld en passende beholder 1/3 fyldt med varmt vand.
 2. 2
  Tilføj et par dråber alkohol. Sprit fungerer godt og er tilgængelig for alle, nogle gange..
 3. 3
  Put is over toppen af flasken og se tågen formularen.

Gør tåge i en flaske med tøris

 • Tøris er kuldioxid i fast form. Fordelene ved tøris til fremstilling tåge omfatter dens 'tilgængelighed, relativt let håndtering og intens kold temperatur, et sted omkring -109,3 ° F eller -78,5 ° C. Hvor meget tåge, og densiteten af ​​tågen kan gøre med tøris afhænger primært af temperaturen på det varme vand, der bruges til at skabe kondens: Jo varmere vandet mere kondens og mere tåge. Vand under 50 ° F vil ikke gøre tåge med tøris. Tøris maskiner bruger en radiator for at producere mængder af tåge hurtigt, men da tøris er så koldt, vil endda varmt vand fra hanen fungere fint. For at gøre tåge i en flaske med tøris:
 1. 1
  Købe tøris.
 2. 2
  Tømme en sodavand eller vand flaske eller anden isoleret beholder, som en glaskrukke.
 3. 3
  Sætte varmt vand i bunden af flasken.
 4. 4
  Vælg en af nedenstående trin. Hver er anderledes, men den anden vil have mere tåge bølgende over toppen, når det er uncapped, så det er bedre for prangende effekter.
  1. Hak tøris, så du kan sætte det ind i en flaske. Fylde flasken halvt med tøris. Watch som tåge udsender fra åbningen, eller
  2. Fyld en flaske halvt op med vand, tilsæt hakket tøris og igen, bemærk tågen da den udsender fra åbningen.
 5. 5
  Hvis vandet bliver for koldt erstatte det med varmere vand.
 6. 6
  Temperaturen af luften omkring dig ændrer mængden af tåge, du vil få. # Køleren rummet mere tåge!
 7. 7
  Tøris tågen er kondenseret vanddamp i gasform kuldioxid, som er tungere end luft og vil synke ned lav til jorden, så du kan bruge en ventilator til at flytte den rundt.

Advarsler

 • Ældre tåge og røg gør maskiner (før 1990) har anvendt en række forskellige medier til at skabe kerner, herunder petroleum og andre råoliedestillater. Hvis du bruger en af ​​disse ældre maskiner, eller de kemikalier, de bruger, skal du sørge for at følge alle sikkerhedsforanstaltninger, da der er risiko for tågen de producerer blive en brandfare. Vigtigst er det, bruge den korrekte type respirator.
 • Brug ikke nogen form for tåge maskine, der indeholder zinkchlorid, da dette kan producere kræftfremkaldende stoffer i din tåge.
 • Må ikke opbevares tøris i en helt lufttæt eller udjævnede beholder som CO2 udvider sig en gas, vil tryk beholderen og få det til at bryde åbne - det kunne være voldelig.
 • Tøris er ikke farligt at indånde, (med en undtagelse nedenfor), men er ganske farlig at håndtere. Håndteres og opbevares tøris omhyggeligt med isolerede beholdere som en is brystet eller endda en Styrofoam brystet.
 • Selvom tøris tåge er sikkert det er bedst ikke at fastsætte i en pulje af denne tåge. Iltindholdet i tågen kan være meget lav, fordi tøris er kuldioxid. Tågen er virkelig gas form (mest almindelige) af kuldioxid. Hvis en sådan benyttes lukkede rum, kan en stor mængde tøris tåge har iltindhold færre end 19 &per; og føre til kvælning.
 • Må ikke opbevares tøris i dit køleskab: den ekstreme kulde kan forårsage dit køleskab funktionsfejl.
 • Nogle moderne fog maskiner bruger glycolforbindelser snarere end tøris. Selv om disse anses generelt sikkert, har ingen reelle undersøgelser blevet udført om virkningerne af disse forbindelser i tåge formular. Ethylenglycol og diethylenglycol, for eksempel, er absolut giftig ved indtagelse, der forårsager skade på nyrerne og endda død. Ser for maskiner, der bruger propylenglycol og triethylenglycol, blandet med 20 procent vand.

Tips

 • Mindre stykker tøris, da der er mere areal til at kontakte varmen, producerer mere tåge hurtigere end en større blok.
 • Du kan finde et par forskellige kvaliteter af tøris til rådighed. Især "food grade" tøris er lavet af den samme form for CO2 findes i kulsyre maskiner, og er sikkert til konsum.
 • Tøris er koldt nok til at give øjeblikkelig forfrysninger, hvis det rører din hud. Altid bære isolerede, beskyttelseshandsker, når du håndterer.
 • Hold tøris væk fra børn, kæledyr og tåber! Voksen opsyn er påkrævet.
 • Put sort papir omkring flasken for at se skyen klart
 • Større bidder af tøris vil vare længere end mindre.
 • Tjek part levering butikker, Halloween butikker, og rederier til tøris. Nogle gange kan du endda finde det i købmandsforretninger.
 • Hvis det er meget koldt udenfor, kan du også gøre tåge ved blot at smide varmt vand i luften. Eksperimenter med forskellige mængder vand, varmen af ​​vandet og udetemperaturen. Nogle gange får du tåge, undertiden sne, og nogle gange noget i mellem. Denne form for tåge bruger iskrystaller som kerner.
 • Kemiske virksomheder er nødvendige af OSHA at offentliggøre et informationsark kaldes et sikkerhedsdatablade (MSDS) for alle kemikalier. Når du bruger ukendte eller ny kerner forsøge at få MSDS for sundhed og sikkerhed rådgivning (link nedenfor).
 • Du kan også lave din egen tåge anvendelse af dele fra en Ultrasonic luftfugter.