Wkodk

Hvordan man kommunikerer med døve

Døve mennesker kommunikere visuelt og fysisk snarere end hørbart. Der er varierende grader af døvhed: hørehæmmede, "dybt" døve og helt døve. Du kan ofte genkende hørehæmmede deres høreapparater (selv om det naturligvis nogle mennesker nægter at bære dem, eller er i stand til, og nyere hjælpemidler bliver mindre og sværere at se). Døve eller dybt døve mennesker kan bære nogen høreapparat overhovedet. Nogle vil være i stand til at mundaflæse og forstå dig næsten perfekt, dog vil mange kommunikere med (tegnsprog) snarere end med ord. Denne visuelle måde at kommunikere kan være skræmmende og synes mærkeligt ved første, men disse retningslinjer vil hjælpe.

Steps

Hvordan man kommunikerer med døve. Få den anden persons opmærksomhed, før du forsøger at tale eller kommunikere.
Hvordan man kommunikerer med døve. Få den anden persons opmærksomhed, før du forsøger at tale eller kommunikere.
 1. 1
  Få den anden persons opmærksomhed, før du forsøger at tale eller kommunikere. Gør øjenkontakt er en god måde at gøre dette. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge en lille bølge eller let berøring for at få personens opmærksomhed. Mens du skal være hensynsfuld og ikke poke folk generelt er det ikke anses for uhøflig i døve samfund til at rører folk, du ikke kender til at få deres opmærksomhed. Skulderen er et godt sted at røre nogen, du ikke kender godt, bruge et par korte vandhaner.
 2. 2
  Bo i deres synsfelt. Prøv at holde dine øjne på samme niveau som deres øjne (sidde ned, hvis hun sidder, står op, hvis han er stående, kompensere for en stor forskel i højden, osv.), og du skal være lidt længere væk end normalt talende afstand (3 - 6 fod, 1-2 meter). Dette bidrager til at sikre, at de vil se alle dine bevægelser. Hvis du er indendørs, så sørg for der er nok lys for dem at se dig tydeligt. Hvis du er udenfor, står solen, så at der ikke er en skygge støbt i dit ansigt og solen ikke blænding i deres.
 3. 3
  Indtal din hilsen i en normal stemme og tone. Whispering eller råbe vil forvride din læbe bevægelser, hvilket gør det vanskeligt for en døv person til at følge dine ord. (Mange døve kan mundaflæse til en vis grad). Tilsvarende, hvis du overdrive dine mundbevægelser du vil være sværere at forstå end hvis man taler normalt. Øge mængden kun hjælper, hvis personen er hørehæmmede, og det har den negative effekt af at trække opmærksomhed fra andre mennesker omkring dig, hvilket gør den person, du henvender føler selvbevidst. Hvis de ikke synes at være i stand til at mundaflæse, kan du nødt til at kommunikere med en notesblok og pen. Skriv dit navn, hilsen, og introduktion.
  • Hvis du har masser af hår i ansigtet, kan det være sværere for en døv person til mundaflæse.
  • Mange hørehæmmede mennesker, der kan forstå dig perfekt i et stille rum vil være i stand til at gøre det i, siger en støjende restaurant eller hvor baggrundsstøjen er høj.
  • Anbring ikke noget i eller omkring munden (tyggegummi, dine hænder, osv.).
 4. 4
  Etablere essensen af, hvad du vil tale om. Når de kender den generelle emne, er det lettere for dem at følge din samtale. Må ikke skifte emne pludseligt, selv de bedste lip læserne kan forstå kun omkring 35 procent af, hvad du siger, og skal gætte resten i forbindelse med emnet. Pause ofte og spørge, om de følger dig.
 5. 5
  Gør øjenkontakt. Du har sandsynligvis ikke klar over hvor meget du kommunikerer gennem dine øjne og ansigtsudtryk. Hvis du har solbriller på, så tag dem. Hvis du kan føje ansigtsudtryk til at understrege et punkt (smiler, rullende dine øjne, hæve dine øjenbryn) gøre det.
 6. 6
  Brug fagter og visuelle referencer. Peg på eller holde op nogen elementer, du taler om, og vent, indtil de kigger på dig igen, før du genoptager taler. Du kan også efterligne handlinger, som at drikke eller springe eller spise, for at illustrere dine ord. Hold op fingre for at angive numre, skrible i luften for at vise du skriver et brev og lignende.
 7. 7
  Være høflig. Hvis der er en afbrydelse, at den døv ikke kan bemærke, såsom telefonen ringer, eller et knæk på døren, forklare, hvorfor du stepping væk. Må ikke lave vittigheder om deres hørelse (eller mangel på samme). Må ikke pludselig nægte at kommunikere (såsom at sige "pyt"), når du finder ud af, at de er døve. Ikke udtrykker din irritation, når der er behov for at gentage sig selv. Tillad meningsforskelle, ligesom du ville gøre med en høring ven. Ligesom der er gode og dårlige hørelse mennesker, er der også gode og dårlige døve. Behandle dem høfligt, og du vil være på et anstændigt fod.
 8. 8
  Lær tegnsprog for fuld kommunikation med døve mennesker, der er mere komfortabel underskrivelse end tale, lære tegnsprog. Tegnsprog er naturlige sprog, med deres egen grammatik og syntaks, for eksempel den engelske udtryk "jeg giver dig" er et ord (eller "tegn"), i den europæiske tegnsprog (ASL). De fleste lande har deres egne nationale tegnsprog. De er ganske adskiller sig til talte sprog og generelt ikke følger den samme geografiske fordeling (for eksempel, er det britiske tegnsprog meget forskellig fra ASL). Mange lokale gymnasier, universiteter og lokale døve organisationer tilbyder undervisning for alle niveauer af elever.

Tips

 • Mobiltelefoner kan sms / SMS er et fremragende redskab, hvis du ikke har en pen og papir. Du kan indtaste, hvad du ønsker at sige på telefonen og vise det til en døv person. Mange døve mennesker også bruge mobiltelefoner til tekst-baseret kommunikation.
 • Det tager tid at komme til at kende nye ven, som med hver ny venskab. Døve mennesker er ikke anderledes. Tag din tid og ikke formoder for meget for hurtigt. Tålmodighed er det vigtigste i verden, hvis du ønsker at opbygge stærke relationer.
 • Husk, at døve er normale mennesker. Må ikke antage, at bare fordi nogen er døv, vil han eller hun har brug for din hjælp. Hvis du er med en person, der er døv, så lad dem bede dig om hjælp.
 • Når du taler til en døv person, der kan mundaflæse, forbliver overfor dem. Dette kan synes indlysende, men mange mennesker, der kan høre vil vende deres hoveder væk under samtale. Dette gør det sværere for den person at følge, hvad du siger.
 • Exchange e-mailadresse eller chat room identitet. De fleste døve personer bruger internettet til at kommunikere lige så høre folk kalder på telefonen til at chatte.
 • Tilmeld sprog som ASL er et sprog fra det talte modstykke, ligesom EU engelsk med deres egne regler, grammatiske strukturer og tider. De er ikke blot underskrevet engelsk, engelsk ikke kan oversættes ord for ord til tegnsprog. Mange døve mennesker vil forstå, hvad du siger, hvis du tilmelder engelsk til dem, men det er besværligt at gøre det. Hvis du udveksler noter med en døv person, kan han eller hun ikke tilføje artikler til sætninger (som "a", "den" eller "og") og kan udelade andre ord eller arrangere ord i hvad synes at du skal være en forkert grammatisk struktur. Dette er fordi de oversætter et visuelt sprog (ASL) ind et andet sprog (engelsk, for eksempel) og oversættelser er aldrig direkte.
 • Skriv hvad du vil sige ned på et stykke papir.

Advarsler

 • Aldrig antage, at en døv person også mentalt handicappet.
 • Aldrig antage, at læger og audiologer er en myndighed for døve mennesker. De er der for at give en fysisk dom og ikke skaber den bedste kilde til pædagogiske muligheder eller intervention muligheder.
 • Døve mennesker som en kulturel gruppe er meget sløv, og er ikke bange for at kalde det, som de ser det. En uskreven regel i døve kultur er ", hvis du kan se det, kan du kommentere på det." Så du skal ikke tage en døv persons afstumpethed personligt - de mener ikke at fornærme. Det er simpelthen acceptabelt i deres kultur til at fremsætte bemærkninger som "du er større end sidste gang jeg så dig" eller andre bemærkninger, der ville blive betragtet som uhøfligt i samtale.