Wkodk

Hvordan man kan konstruere en Lincoln douglas debat sag

Kunsten at Tale og Debat er virkelig bare, at en kunst! Som med enhver kunst, der er ikke en bestemt måde at gøre det. Denne artikel vil fortælle dig en generel måde kan du sammensætte en Lincoln-Douglas (LD) sag. Der er mange andre typer af debat, og du bør kigge i dem, før du begynder konstruere en LD sagen. Husk, debat stilarter ændre sig i hele landet, så please, se på, hvad der er anderledes ved dit område og din liga. Men de fleste af Europas gymnasiet teams debat under National Forensics League (NFL).

Steps

Hvordan man kan konstruere en Lincoln douglas debat sag. Forstå hvad lincoln-douglas (mere almindeligt kendt som LD) debat.
Hvordan man kan konstruere en Lincoln douglas debat sag. Forstå hvad lincoln-douglas (mere almindeligt kendt som LD) debat.

Opbygge dit eget debat sag

 1. 1
  Forstå hvad lincoln-douglas (mere almindeligt kendt som LD) debat. LD debat ikke alene en værdi debat. Dette skib sejlede med erkendelsen af, at debattere over "værdier" ikke giver nogen mening en stor del af tiden. Dette skyldes den måde, hvorpå vi kategoriserer "værdier" er betinget af tingene allerede er værdsatte. For eksempel kan en person sige værdien er retfærdighed, fordi et retfærdigt samfund giver mere rettighedsbeskyttelse. Dette forudsætter, at beskyttelse af rettigheder er vigtig, appellerer til utilitarisme. En almindelig misforståelse er, at LD debat er ikke bevis-intensive. Du har brug for kort (beviser fra kvalificerede forfattere) for at sikkerhedskopiere de fleste af dine argumenter. Blå. Grøn. Rød.
 2. 2
  Først definere begreber. Dette kan nogle gange være vigtige som udtryk har forskellige betydninger inden for forskellige sammenhænge. Dette kan kræve mere end blot dit gennemsnitlige ordbog, så se efter kort fra forfattere vedrørende emnet. Dette er dog ikke en nødvendighed som de fleste ting normalt antages at være en bestemt måde inden debat. De fleste debattører har en tendens til at bruge europæisk Heritage Dictionary. Det vigtigste er dog, at man afstår fra at bruge definitioner, der modsiger din sag, men er stadig præcise definitioner.
 3. 3
  Vælg en værdi. Værdien af ​​din sag er en stor del af din ramme. Din værdi skal trækkes fra beslutningen. For eksempel: "et retfærdigt samfund bør ikke anvende dødsstraf som en form for straf." Man kan sige, at værdien er retfærdighed, fordi beslutningen forsøger at afgøre, hvorvidt en handling er blot. Deres værdi er grundlaget for dine argumenter, selvom de fleste gange værdien ikke spiller en rolle i debatten. Det primære problem inden for rammerne (spørgsmål over påstand niveau argumenter) er det kriterium.
 4. 4
  Vælg din kriterium. Deres kriterium er sammenlignelig med et filter. For eksempel kan der være mange måder at opnå retfærdighed, men dette er en måde at nå det (gennem en aktion i beslutningen). Dit kriterium tjener som en konkret måde at opnå en abstrakt værdi, såsom retfærdighed. For eksempel kan du bruge "maksimere den enkeltes rettigheder" som et kriterium for værdien sociale velfærd. Det er den type af etiske debat, som de fleste lærde har, når de overvejer filosofiske spørgsmål. De fleste værdier som retfærdighed, moral og velfærd i et samfund er alle i sidste ende bestemmes af, hvorvidt den resolutional indsats bidrager eller gør ondt kriteriet. Væsentlige, din kriterium er den måde, at du opnår din værdi. Husk, at i Lincoln-Douglas debat, behøver du ikke at forklare, hvordan du kommer til at opretholde beslutningen, bare hvorfor du bør eller ikke bør bekræfte.
 5. 5
  Skriv dine påstande. Påstand er et andet ord for et punkt. Disse punkter forklarer, hvordan bekræftende / negativ handling opnår dit kriterium. De stridigheder i dit tilfælde skal linke tilbage til din værdi / kriterium (eller dine modstandere). Normalt er det uklogt at have mere end højst tre påstande som bekræftende eller 1 til 2 som negative. Gå efter dybde argumentation snarere end bredden. Det er meget bedre at med ét argument meget klart end uføre ​​debatten på 3 forskellige dem. Væsentligste argumenter bør indeholde krav (en afhandling), warrants (årsager til, at påstandene er sande), og påvirkninger (hvorfor de stof - som regel i forhold til et kriterium). Sørg også for, at de ikke i konflikt med hinanden. Brug troværdige kilder for dine tegningsretter og altid citere dine oplysninger.
 • "Opret" blokke "": en liste over argumenter du tror din modstander vil bruge og omfatter metoder til at imødegå dem. De mere modargumenter, du kan komme op med, jo mere sandsynligt du er til at støde på en i en runde. Hvis du støder på et nyt argument i en runde, så sørg for at gøre blokke for det. Hvis du opretter et godt sæt af blokke, vil du være i stand til at forudse angreb på din sag og imødegå dem i overensstemmelse hermed.
 • Når du skriver en negativ sag, har en "counterplan". Det betyder, at du er at bevirke, at beslutningen, du burde have noget, du kan gøre, som et alternativ, som vil opretholde de samme moralske normer og værdier som bekræftende uden de negative effekter. Disse er normalt ikke nødvendig i NLD (Novice Lincoln Douglas), men de kan stadig give dig en fordel over bekræftende, fordi, medmindre de kan bevise, hvorfor opløsningen er den bedste og eneste måde at gå, de er argumenter ikke vejer så meget.

Sample debat argument


Tips

 • Lær at flyde ordentligt. Det betyder en bestemt måde at tage noter på debatten. Det fortæller dig, hvad alle har sagt i den runde.
 • Altid forsøge at tænke logisk, mens du diskuterer, og indse, at der er fejl i alle arguments.No uanset hvem du diskuterer, har du stadig en chance, hvis du roligt analysere deres påstande.
 • Husk altid, debat bør være en sjov oplevelse. Må ikke gøre det svært for dig selv ved at understrege ud.
 • Så frustrerende som en modstander kan gøre dig i løbet af din debat afstå fra at gøre ansigter såsom rullende øjne, eller vrænger.
 • Først og fremmest: Sørg for at din dokumentation fra kvalificerede forfattere giver warrants for de påstande, de gør. Det betyder, at hvis du citerer statistik, skal du medtage beviser fra den metode af undersøgelsen. Hvis du citerer analytiske argumenter giver forfatterens begrundelse for deres påstande andre kloge du gør intet andet end en appel til autoriteter.
 • Aldrig gøre noget anstødeligt ved en debat turnering. Dette omfatter laver nogen form for medicin, eller noget andet, der kan være imod lov eller politik din skole har oprettet. Brug din sunde fornuft. Dette gælder for enhver form for begivenhed. Gøre disse ting kan få hele dit team i problemer, eller i værste fald diskvalificeret fra turneringen.
 • Klæde sig passende. Det betyder normalt, business påklædning (for drenge: slips og bukser, for piger: nice skjorte og nederdel, kjole, eller slacks).
 • Det er altid godt at have folk læser din sag, før du debat, så de kan hjælpe dig på stedet dets svage punkter. Tænk på de mulige ting den anden side kan sige, og forberede modargumenter. Vide hvordan man reagerer på deres argumenter og deres angreb på dine argumenter kan virkelig hjælpe.
 • Må ikke nogensinde være bange for at tænke uden for boksen, for mange debat runder gå af med folk genudlægning de samme kedelige argumenter igen og igen. Gør det klart for dommeren, at det ikke kun er din sag bedre dine modstandere, men din modstander er langt mindre fantasifulde end dig.
 • Gør IKKE goof rundt mellem debatter. Du er nødt til at vise din vurderer, at du interesserer dig for debat. Husk, at du aldrig vide, hvem din næste dommer kunne være. Undgå at gøre det giver dig en "alvorlig" look. Modstanderne er ofte imponeret, og intimideret af denne adfærd.
 • Vær forberedt på at præsentere din beviser, hvis din modstander spørger. Hvis du ikke gør det, forventer, at der ses bort fra. Også forstå, at det er normen at lade modstandere til at se dine beviser.
 • Hvis du vælger at sprede din sag, skal formulere og rydde så din dommer kan stadig forstå dine argumenter og flow. Sørg for at du bremse, når du læser store konsekvenser eller taglines af påstande.

Advarsler

 • At være uhøflig i debatter er ikke rart, og kan koste dig point.
 • Når du foretager en sag, ikke vente til sidste øjeblik, men tænk over det over en lang periode.
 • Må ikke se på din modstander i løbet af krydsforhør.
 • Vær forsigtig, når besvare spørgsmål i krydsforhør. Din modstander ofte ser ud til at oprette fælder i sine spørgsmål.
 • Prøv ikke at sige ja til et spørgsmål. din modstander vil vende det rundt på dig, hvis du siger ja sige det trygt og være klar til at sige ", men!..." så fortæl hvorfor det er irrelevant.

Ting du behøver

 • Noget at bære dine materialer i. De fleste højt niveau debattører bruger mapper til at udvide
 • Kuglepenne eller blyanter (penne tendens til at fungere bedre, når flyder)
 • Flow papir
 • Ressourcer omkring debatten topic (Blokke, kort, Frontlines osv.).
 • En timer