Wkodk

Hvordan kan man foretage målgruppeanalyse

For de fleste tekniske forfattere er målgruppeanalyse det vigtigste skridt i planlægningen af ​​et target-dokument. For at en forfatter slutprodukt at være fuldt lykkes, skal det stykke være rettet mod den tiltænkte målgruppe - dens viden, sine udtalelser, dets behov og dets ønsker. Spørgsmålet er så, hvordan kan du bestemme den viden, holdninger, behov og ønsker for din målgruppe? Disse instruktioner vil hjælpe dig med at analysere din målgruppe og udvikle en strategi for at målrette din skriftligt til din målgruppe.

Steps

Hvordan kan man foretage målgruppeanalyse. Kender definitionen af målgruppeanalyse.
Hvordan kan man foretage målgruppeanalyse. Kender definitionen af målgruppeanalyse.

Gennemføre en analyse

 1. 1
  Kender definitionen af målgruppeanalyse: bestemme de vigtige kendetegn ved et publikum for at vælge den bedste stil, format og information / argumenter, når du skriver eller taler. Forståelse identitet, personlighed og karakteristika bragt til en situation af den specifikke type publikum.
 2. 2
  Kend formålet med målgruppeanalyse: Har viden om en bestemt målgruppe giver forfatteren eller taleren til at forstå den sociale situation, hvor han eller hun skriver. Det gør det muligt for forfatteren at komme op med en strategi for at tilpasse argumenter bedst passer til et publikum. Gennemføre målgruppeanalyse oplyser en højttaler eller skribent om de mennesker, han eller hun taler med. Dette er vigtigt, fordi den er baseret på, hvad der findes i målgruppeanalyse en forfatter / højttaler kan justere sit arbejde for at forholde sig til et publikum på den bedst mulige måde. Det giver en forfatter / højttaler at være i stand til at lykkes i deres mål om at skrive eller tale hvad der kan være. Hvis en taler / forfatter ønsker at overtale, informere, motivere, ophidse, skræmme, advare eller humøret et publikum, så analysere de mennesker, som han / hun taler kan tillade dem at plukke de bedste ord, historier, tone, stil og levering til brug, når du skriver eller taler til den særlige gruppe af mennesker.
 3. 3
  Følg denne akronym og besvare de resulterende spørgsmål. Bare husk publikum.
  • En NALYSE-Hvem er publikum?
  • U nderstanding-Hvad er publikums viden om emnet?
  • D emographics-Hvad er deres alder, køn, uddannelse baggrund osv.?
  • I nterest-Hvorfor er de læser dit dokument?
  • E nvironment-Hvor vil dette dokument blive sendt / ses?
  • N eeds-Hvad er publikums behov i forbindelse med dit dokument emne?
  • C ustomization-hvad særlige behov / interesser bør du forfatteren adressen vedrørende specifikke målgruppe?
  • E xpectations-Hvad betyder publikum forvente at lære fra dokumentet? Publikum skal gå væk at have deres indledende spørgsmål besvaret og forklaret.

Tips

 • Analyse / Forståelse: Definition af baggrunden af ​​publikum hjælpemidler forfatter i fastlæggelsen af, hvad oplysninger allerede forstået og hvilke oplysninger der skal medtages. Ikke desto mindre vil du nødt til at tilføje mere information, så publikum kan forstå og nå til den konklusion, at dit dokument har til hensigt.
 • Behov / tilpasning: Hvis der er mere end én målgruppe, kan du skrive sektioner specifikt vedrører de tilsvarende målgrupper, eller skrive i en særlig måde, som gælder over hele linjen. Tilsvarende, hvis der er en bred variation i publikum, der appellerer til flertallet - skrive til de fleste af de mennesker, der vil læse dokumentet. Henvisninger til andre kilder med alternative oplysninger kan være nødvendigt at indgå for at hjælpe det mindretal af læserne.
 • Demografi / Interest / Miljø: Demografiske karakteristika af publikum kan hjælpe med at bestemme stil og indhold i et dokument. Aldersgrupper, områder af bopæl, køn og politiske præferencer for eksempel, er nogle af de egenskaber, at fokusere på. Opmærksom på disse aspekter af publikum kan også hjælpe undvige eventuelle ubehagelige bemærkninger eller emner at publikum ikke ville forholde sig til eller værdsætter.

Advarsler

 • Målgruppeanalyse er en del af begyndelsen stadier af at producere et mål dokument. Betragtninger målgruppeanalyse gør hjælpe med at starte projektet og lede forfatteren i den rigtige retning, er det kun et skridt i dannelsen af ​​et dokument. Det er gavnligt at høre andre retoriske strategier, der kan hjælpe med at guide skriveprocessen endnu mere.