Wkodk

Hvordan bliver kultiveret

Har du sukke med, når du finder dig selv chatter med en fyr, der synes at have et tilbud til enhver lejlighed fra en bog eller andet? Eller måske den pige tiltrak folks opmærksomhed, fordi hun var i stand til at tale om alt under solen, siger: "Jeg læste om, at når..." Disse mennesker kan læse og skrive - de er sikkert også charmerende og dygtige til samtale, men grundlaget for megen charme og gode samtale færdigheder er... være kultiveret eller belæst. At være kultiveret handler ikke kun om at vide, hvordan at læse - det handler om at vide, hvad at læse, og hvordan man taler om det, når den tid kommer. Ønsker du at kende deres hemmeligheder?

Steps

Hvordan bliver kultiveret. Videre til mere udfordrende læsning.
Hvordan bliver kultiveret. Videre til mere udfordrende læsning.
 1. 1
  Læs. Først læse, hvad der interesserer dig. Måske er du ikke rigtig ind i store romaner - du finder dem også nedslående, for meget. I stedet, hvorfor ikke prøve magasiner i første omgang, eller grafiske romaner? Eller hente en bog af noveller - læs i små, let at fordøje bits i første omgang. Men den vigtigste ting du kan gøre, er simpelthen at forpligte sig til læsning, bare en lille smule, hver dag.
 2. 2
  Videre til mere udfordrende læsning. Efter en måned eller to for at læse et uddrag her eller der for dette eller hint, så prøv at flytte op til ting, der er lidt mere udfordrende. Vælg for eksempel en moderne klassiker, som Harry Potter og De Vises Sten (eller Vises, afhængigt af hvor du bor) eller en af de Lemony Snicket bøger. Disse er ikke kun for børn - de er bøger, der er blevet læst og nydes af millioner af mennesker. Hvis du prøver en af disse og stadig har problemer at forpligte sig til længere længde af læse, kan du prøve Readers Digest - det giver kondenserede udgaver af almindelige bøger, sammen med newsy, chatty artikler fra masser af forskellige magasiner.
 3. 3
  Find en bog gruppe. Når du er begyndt at læse, vil du ønsker at tale over de bøger, du læser. Masser af mennesker tilslutte sig eller danne bogklubber. Det kan være simpelt - ringe til din søster eller bror, eller et par venner. Mødes til kaffe, og der, enige om en bog, som alle vil læse. Mødes igen for en måned fra denne dato, og forhåbentlig vil du har alle færdig med bogen, og kan diskutere det. Taler over ting, du har læst virkelig kan forbedre din oplevelse af bogen, som du deler med venner de følelser det fremkaldte bog, eller det sjove du oplevede som historien udfoldede. Ikke kun det, men en bogklub holder dig læser - du ved, du vil tale om denne bog på blot et par dage, så du har et mål i tankerne, som du læser.
 4. 4
  Sæt personlige mål for læsning. Masser af meget kyndige folk, hvad der er kendt som "parallel læsning" - eller læse flere bøger på samme tid. Måske du vil holde en i soveværelset og læse lidt, før du sover hver nat. Måske du vil holde en i badeværelset og læse der for et stykke tid, eller en i hulen, osv. Selv hvis du ikke ønsker at få denne vanvittige, kan du stadig sætte mål, som, "Jeg ønsker at tilbringe den næste årige læsning klassikere "eller" Jeg vil læse alle Shakespeares komedier i år, og næste år, måske vil jeg tackle de tragedier. " Selv hvis du ikke når det hele mål, vil du have stadig læse noget af det, man satte sig til at læse. Og det er godt. Prøv at sætte en tidsramme, inden for hvilken du vil nå din læsning mål.
 5. 5
  Vælg kendte bøger. Hvis du nyder at læse skæve ting, det er fint. Men hvis du ønsker at blive mere kultiveret i traditionel forstand, vil du ønsker at vælge bøger andre har hørt om. Spørg din bibliotekar til at hjælpe dig. Læsning kendte værker har to fordele: For det første, det giver dig en fælles referenceramme for ting, du kan høre fra masser af andre mennesker, og for det andet uddanner dig på måder, du måske ikke har tænkt på. For eksempel: De fleste mennesker har hørt om "To Kill A Mockingbird". Til en fest, kan en af ​​dine venner udtrykke afsky for racehykleri. Selv om ingen af ​​dine venner er fordomsfulde (forhåbentlig), denne ven er en, der offentligt tog kampen op mod den. Sige, "Du er den nye Atticus Finch" er en enorm til en sådan person, plus du vil synes meget kultiveret sige det.
 6. 6
  . Nyd at læse Måske er din smag løber mere på science fiction end til klassisk litteratur - der er ingen skam i det. Eller måske du gerne mere romantisk billetpris. Der er masser, der findes i litteraturen. Eller måske vil du opdage, at du kan lide engelsk poesi, men er ikke så vild med europæisk. Uanset hvad. Alt hvad du læser gør dig til en mere kultiveret person. Det udsætter dig til nye ord, og ideer fra folk rundt omkring i verden, og fra forskellige tidspunkter i vores historie. Uanset hvad du kan lide at læse, vil der helt sikkert være masser af læsestof. Så du er ikke en Shakespeare buff, men du kender alle Asimovs Laws of Robotics - du stadig læse og skrive, og du vil få mere glæde af dine valg, hvis du læse, hvad du er interesseret i.

Starter læsevejledning

Her er et par af læsning lister - de er bare forslag til at hjælpe dig med at begynde dit eventyr:

 • For klassiske litteratur:
  • A Christmas Carol af Charles Dickens, Huckleberry Finn af Mark Twain, Moby Dick af Herman Melville, Romeo og Julie af William Shakespeare, Paradise Lost af John Milton, Canterbury Tales af Geoffrey Chaucer, Pride and Prejudice af Jane Austen, Wuthering Heights af Emily Bronte, Little Women fra Louisa May Alcott, My Antonia ved Willa Cather, Jane Eyre af Charlotte Bronte
 • For moderne litteratur:
  • Øst for Paradis af John Steinbeck, To Kill a Mockingbird af Harper Lee, The Great Gatsby af F. Scott Fitzgerald, Invisible Man af Ralph Ellison, Catch-22 af Joseph Heller, Metamorphosis af Franz Kafka, The Waste Land af TS Eliot, The Catcher i Rye af JD Salinger, Lolita af Vladimir Nabokov, The Stranger af Albert Camus, Slagteri-Five af Kurt Vonnegut, Den gamle mand og havet af Ernest Hemingway
 • For science fiction og fantasy-litteratur:
  • Ender s Game af Orson Scott Card, I, Robot af Isaac Asimov, Barndommens End af Arthur C. Clarke, Lord of the Rings af JRR Tolkien, Harry Potter-serien af JK Rowling, Fahrenheit 451 af Ray Bradbury, Do Androids Dream of Electric Sheep af Phillip K. Dick, Kindred af Octavia E. Butler, Snow Crash af Neal Stephenson
 • For mere romantisk litteratur:
  • Leaves of Grass af Walt Whitman, Songs of Innocence og erfaring ved William Blake, The Rime af Ancient Mariner af Samuel Taylor Coleridge, Prometheus Ubundet af Percy Bysshe Shelley

Tips

 • Må ikke være bange for at se på Cliff Notes på bøger - især hvis du allerede har læst dem. Det er oplysende, og du kan lære ting, du ikke var klar over, mens du faktisk læste, hvilket kan gøre dig som bogen mere eller mindre, når du kender dem.
 • For flere forslag til, hvad bøger at læse, bede om forslag fra folk med samme interesser som du har. Hvis du føler dig modig, så prøv at spørge efter forslag fra folk, der har forskellige læsning smag, måske du vil kunne lide bogen, efter alle.
 • Du er velkommen til at citere fra de bøger, du har læst - det er, hvad litterater gør.
 • Hvis det er svært at se teksten i bøger, overveje at lytte til en lydbog. De fleste klassikere er blevet registreret i uforkortede lydbøger. Lydbøger er også stor for folk med travle hverdag.
 • Hvis du er fra et engelsktalende land, langt de fleste bøger, du vil komme på tværs i boghandelen vil være oprindeligt udgivet på engelsk. Men en meget god måde at udvide din kultur er at tackle udenlandsk litteratur så godt! Eksempler på større ikke-engelske forfattere nævnes Gustave Flaubert, Gabriel Garcia Marquez, Milan Kundera, Yasunari Kawabata, Federico Garcia Lorca... Ikke alene er dette en fantastisk måde at blive kultiveret i en virkelig eklektisk måde, vil det også give dig en stor respekt fra udlændinge, som sjældent bruges til at møde engelsktalende folk med interesse i ikke-engelske bøger.
 • Du kan også læse gamle klassikere i deres oprindelige sprog. For eksempel er læsning Vergils Æneiden på latin en anderledes oplevelse fra at læse den samme tekst i oversættelse måleren, klog ord brug, og følelse af Vergil forfatterskab er meget mere effektive i den latinske udgave end i oversættelser.

Advarsler

 • Når du har læst regelmæssigt for en, mens du kan blive fristet til at tro, at du ved en hel del, og føler, at du kan "vise" din nyfundne viden. Opfører sig på en sådan måde, er en sikker vej til at ende med at blive "sat i dit sted" af en person, der har brugt et liv tid på at studere, og som vil være i stand til at spotte en neophyte et par kilometer væk. For at undgå dette bør man altid huske på, hvor meget der er at vide, og at lade sig være ydmyge over for denne viden. Du kan også hjælpe med at forhindre forlegenhed ved at anerkende op foran, at du ikke er en ekspert, men at du har dannet en delvis udtalelse om et givent emne gennem nogle eksponering for emnet. Husk, at det er generelt bedre at være smartere end du oprindeligt se end at se klogere end du egentlig er.
 • Når du begynder at læse, det er svært at stoppe, og det er svært at skille sig af med de bøger, du elsker.

Ting du behøver

 • Bøger
 • En læser tidsskrift (gøre notater om de ting, du ønsker at huske)
 • Tid og engagement
 • En ordbog