Wkodk

Hvordan at tænde en bunsenbrænder

Bunsenbrændere er afgørende for mange videnskabelige eksperimenter, men tænde en bunsenbrænder kan være nervepirrende, hvis du ikke ved hvad du laver! Følg disse enkle trin til sikkert tænde en bunsenbrænder.

Steps

Hvordan at tænde en bunsenbrænder. Sørg for at du arbejder på en brandsikker bænk eller i det mindste en brandsikker mat.
Hvordan at tænde en bunsenbrænder. Sørg for at du arbejder på en brandsikker bænk eller i det mindste en brandsikker mat.
 1. 1
  Sørg for at du arbejder på en brandsikker bænk eller i det mindste en brandsikker mat.
 2. 2
  Sørg for at du har en ren og ryddeligt arbejdsområde.
 3. 3
  Sørg for at der ikke er revner i gas rør. For at gøre dette, forsigtigt klemme røret hele vejen, og se, om eventuelle revner vises.
 4. 4
  Sørg for, at alt dit udstyr er rent og er i god stand.
 5. 5
  Slut gasrør til gasudløbet. Giv det en sikkerheds slæbebåd, for at sikre at slangen ikke kommer ud nemt. Hvis der er en klemme, sørg for at det er fastgjort korrekt og ikke skader slangen.
 6. 6
  Sørg for, at kraven i bunden af skorstenen drejes rundt, så det er lukket. Dette er for at sikre, at flammen er fedeste, når du først tænde den.
 7. 7
  Luk luft-hul bunsenbrænder.
 8. 8
  Tænd dit match, og hold den væk fra brænderen selv. Gør dette før du tænder for gassen. Altid bringe tændstik mod for at brænderen. Må ikke tænde den på brænderen.
 9. 9
  Tænd for gassen med den frie hånd.
 10. 10
  Bring kampen til skorstenen. Hold tændstik til den side af skorstenen, og bringe det op fra siden, hvor gassen kommer ud. Efter flammen på skorstenen er tændt, sættes ud af din kamp.
 11. 11
  Åbn luft-hullet, så at flammen ændringer i varmere ikke-lysende blå flamme.
  • For at ændre varmen af ​​flammen, justere indløbet vent.
  • På sit varmeste, bliver flammen ofte kaldet en "banan flamme" eller "arbejder flamme". For at opnå en blå flamme, drejes kraven, så det er fuldstændigt eller næsten fuldstændigt åbne. På sit fedeste er flammen ofte kaldet en "gul flamme" eller "sikkerheds flamme", skabt ved at lukke kraven helt.
 12. 12
  At ændre intensiteten eller fokus af flammen, justere kraven på bunden af brænderen. Dette trækker skærmens afstand fra brænderen stikkontakten og fokuserer flammen i en knivskarp flamme eller en mere doven flamme.

Advarsler

 • Sørg for, at hvis du har langt hår eller løstsiddende tøj sørg for at binde det tilbage. Du behøver ikke have noget at brænde. Også guffe i dit slips, hvis du er iført en.
 • En blå flamme er meget varmt (omkring 1500 grader Celsius), og er ikke så let ses som en gul flamme. For at være sikker, er det bedst at slukke for bunsenbrænder eller sætte det på gul flamme hvis du forlader.
 • Aldrig røre ved den, forsøge at røre ved det eller lege med det, fordi du kan brænde dig selv alvorligt
 • Bær beskyttelsesbriller og andet beskyttelsesudstyr, når der beskæftiger sig med Bunsenbrændere.

Ting du behøver

 • Bunsenbrænder
 • Gaskilde
 • Antændelseskilde (tændstikker, lighter osv.)
 • Du kan også have en brandsikker bord