Wkodk

Hvordan at stable hø

Stacking hø er ikke nogen nem opgave. Ikke alene betyder det kræver at du bruger hver muskel i din krop, men du også nødt til at tage skridt til at sikre, at din stack er robust og sikker. Her er, hvordan man opbygger et tårn af bigballer med dine egne to hænder, at enhver landmand kan være stolte af.

Steps

Hvordan at stable hø. Grib ballen af strengene, med en hånd på hver streng.
Hvordan at stable hø. Grib ballen af strengene, med en hånd på hver streng.
 1. 1
  Grib ballen af strengene, med en hånd på hver streng. Bær læderhandsker, hvis du laver en masse, eller bruge hø kroge.
 2. 2
  Løft med dine ben, ikke så meget med ryggen eller arme. Læn ballen mod dit bækken, som du bære det til stabling område eller til den næste person.
  • Kaste en balle, hvis du er stærk eller dristig nok, men forvent ikke den person, du kastede den til at fange den. Du vil sikkert banke dem over i stedet. Toss det, så det lander i nærheden af ​​dem, ikke på dem.
  • Du kan også flytte ballerne med en sækkevogn. Tip ballen på højkant. Lean det omkring 10 grader, og sætte det på sækkevogn. Brug hø kroge kan bidrage til at stabilisere belastningen.
 3. 3
  Drop ballen på gulvet eller på en palle til at starte din første lag.
  • Stak dine baller "kant opad." Strengene bør være på siderne, snarere end i top og bund. Stænglerne skal løbe lodret og toppen af ​​ballen, når det er stablet ordentligt vil føle skarpe og takkede. En nem måde at huske er at henvise til denne side som "skære side op".
  • Byg stakken til sin fulde fodaftryk og derefter bygge fra hjørnerne mod midten, og sørg for at holde hjørnerne firkantede og lod, for at sikre stabilitet, når stakken bliver meget høj (20 lag).
  • Tuck dine baller tæt sammen. Du kan normalt sætte dem løst i deres spot og sparke dem fast på plads, især hvis det er en stram stedet. Du kan også skubbe ballen ind med dit knæ, hvilket ville være sikrere.
  • Undgå stabling baller, der er løs, eller har en brækket streng. De vil true stabiliteten i stakken. Gem dem til toppen af ​​stakken, eller sætte dem til side for at blive brugt først. Du kan reparere det, hvis du har til rådighed streng. Hold ballen med dit knæ og binde en udskiftning snor på det eksisterende streng på enden af ​​ballen og pak det omkring længden af ​​ballen og slips i den anden ende.
 4. 4
  Følg en stabelmønster nedenfor. Sørg for, at stakhøjden ikke overstiger 1,5 gange den korteste basisdimensionen. For eksempel, hvis stakken er 20 meter bred og 40 meter lang, bør højden ikke overstige 30 meter.

Stabelmønster # 1

 1. 1
  Stack din første lag med alle ballerne langs.
 2. 2
  Stack din andet lag (vist farvet i lys grøn) med alle baller bredde-wise (vinkelret på det første lag.
 3. 3
  Fortsæt skiftevis som i de første to lag.
  • Dette er den enkleste måde at stable hø, og derfor lettest for stabling holdet til følge. Men det er ikke den mest stabile.
  • Lodret, vil ballerne danne fire-bale søjler og mellem disse kolonner, kan stakken kollapse (som angivet ved de røde linjer i ovenstående diagram). Hvis du ikke gør en meget høj stak (4 baller eller mindre), vil dette ikke være så meget af et problem.

Stabelmønster # 2

 1. 1
  Put en balle i hjørnet bredden-wise.
 2. 2
  Stable to baller ud for det i længderetningen.
 3. 3
  Fortsæt med at stable alle ballerne ud til hjørne ballelængden-wise, indtil du kommer til væggen eller kanten af din stack.
 4. 4
  Stak det andet hjørne ballebredde-wise, og afsluttede en række, der løber fra venstre til højre og er to baller tyk.
 5. 5
  Stak den næste række, to baller bredder tyk, foran det (tættere på dig) med alle ballerne langs.
 6. 6
  Stak den næste række, efter at ligesom den første, som hvis det havde hjørne baller.
 7. 7
  Følger det samme mønster for det andet lag, bortset fra at det er vendt på siden. Put en balle i hjørnet i længderetningen, så stak en række af to baller foran det bredde-wise, etc.
 8. 8
  Start det næste lag, som du gjorde den første og fortsætte skiftevis mønstre.
  • Mens svært at vænne sig til, vil dette mønster maksimerer stabilitet ved at krydse baller over hinanden vinkelret, og dermed "låse" dem sammen.
  • Brug denne metode til at gøre meget høje stakke, især på lofts, for at forhindre det i at kollapse, og at hjælpe med at holde de mennesker, der er nødt til at stå på toppen af ​​det sikre.

Tips

 • Du kan øve uden baller ved hjælp Legoklodser hvor længden er dobbelt bredde (og fortrinsvis højden er den samme som bredden). Prøv at lave en stabel med det første mønster, og banke den over. Så gør en med det andet mønster, og prøv at banke den over. Hvilken en vil du hellere stå på, hvis det er 40 eller 50 meter høj og på en hø loft?
 • Hvis du sidder fast med bekymrende våde baller, stable dem kant opad med 6 inches mellem dem hele vejen rundt. Drys salt generøst på toppen af ​​dem (salt vil trække fugten ud), og sørg for de er i en stald med cross cirkulation. Må ikke stable dem i lag. Brug dem så hurtigt som muligt.
 • Hvis du har nogen allergier overhovedet, tage en antihistamin før du starter. De behøver ikke kalde det "høfeber" for ingenting.
 • De givne mønstre antager en rektangulær balle at når kant opad, er dobbelt så lang som det er bredt. Det er dog muligt, at have baller, der er tre gange længe de er brede. Disse mønstre kan tilpasses til denne variation ved at rækker, er tre ballebredder tyk snarere end to.
 • For at forstå stabiliteten af ​​en stabelmønster, forestille kigge ned fra toppen (som i diagrammerne), og forsøger at skære en kæmpe kniv fra top til bund, med den simple mønster, ville det være let at skære lige igennem de røde linjer, men med det andet mønster, vil du støde ind krydse baller ved hvert andet lag.
 • Årsagen hø er stablet kant opad er da fugt kan løbe lettere, og brande samt skimmel eller svamp er mindre tilbøjelige til at være et problem. Ulempen er, at stakken kan være mindre stabile, medmindre du bruger en god stabling teknik. Et alternativ er at stable det nederste lag på kanten, så stak resten af ​​dem slynger op (fladt).

Advarsler

 • Periodisk feje løs hø fra gulvet. Den sidste ting du behøver at gøre er at glide på et plaster på hø, mens du bærer en balle.
 • Sommetider hø er tornet, så overvej at bære handsker. Det vil sige, medmindre du ikke har noget imod at bruge 30 minutter stikke din hud med en kniv eller en nål til at fjerne en irriterende torn.
 • Hvis ballen føles særlig tung med fugt, sæt den til side. Selvantændelse er en realitet, når det kommer til hø, og en balle kan brænde ned en hel stald. Overveje at få en fugt sonde for at teste dine baller og sørg for at de ikke vil true din høst.