Wkodk

Hvordan at malke en ko

Hvis du nogensinde finde dig selv ansigt til yveret med en ko, kan du finde dig selv at have en hård tid faktisk at komme mælk fra din bovine følgesvend. Det er ikke så nemt som det ser ud, især hvis der er en malkning involveret maskine. Og hvis koen er sur, kan det være direkte farligt. Så før du prøve din hånd på at malke en ko, her er en oversigt over, hvordan du gør det ordentligt og sikkert.

Steps

Hvordan at malke en ko. Sørg for, at koen er bundet med en grime til en robust post eller holdes i et scepter.
Hvordan at malke en ko. Sørg for, at koen er bundet med en grime til en robust post eller holdes i et scepter.

I hånden

 1. 1
  Sørg for, at koen er bundet med en grime til en robust post eller holdes i et scepter.
 2. 2
  Rengør patter med sæbevand eller jod. Varmt sæbevand kan hjælpe "vælte" mælken. Tør dem, men ikke gnide eller irritere patterne.
 3. 3
  Placer en spand under yveret. Bedre endnu, hold det mellem dine ben. Det kræver øvelse, men det kan gøres, nemt og bekvemt. Denne holdning sænker chancerne for koen sparke over en næsten fyldt spand mælk.
 4. 4
  Sidde eller sidde på hug i en position, der vil give dig mulighed for at bevæge sig væk hurtigt, hvis koen bliver usamarbejdsvillig. Siddende i skrædderstilling på jorden, for eksempel, er ikke sikkert. Se advarsler nedenfor. En fælles mælk afføring er fremstillet ved hjælp af to 2x4 er skåret og naglet til at danne et "T" - skåret til at passe din bag og sørg for at det er lavt nok til at give komfortabel adgang til undersiden af ​​koen.
 5. 5
  Påfør et smøremiddel såsom vaseline på dine hænder til at holde friktionen til et minimum.
 6. 6
  Wrap dine hænder omkring to af de fire patter. Vælg diagonale patter (foran til venstre og bagved til højre, for eksempel). Eller prøv de forreste patter først, derefter tilbage par.
 7. 7
  Klem bunden af patten, efter forsigtigt fastspænding hver patte mellem dit udvidede tommelfinger og pegefinger, så sutten fylder din håndflade, som du kan klemme ned.
 8. 8
  Klem ned for at skubbe den mælk, bevare grebet om bunden af patten, således at mælken ikke flyder tilbage op i yveret. Må ikke ryk eller rykke patterne. Denne bevægelse udføres ved sekventielt at klemme fingrene fra midten til pinky at tvinge mælken ud. Være blid men fast. Hold dine øjne skrællet for mastitis (se Tips).
 9. 9
  Gentag med den anden hånd. De fleste mennesker foretrækker at alternativ (højre hånd, venstre hånd, højre hånd, etc.) de nedadrettede klemme bevægelser, fordi det tager mindre indsats at gøre det i alternative trin end alle på samme tid.
 10. 10
  Fortsæt, indtil det kvartal, du malkning ser deflateret. Erfarne landmænd kan føle yveret til at vide præcis, hvornår al mælken er kommet ned. Ofte selv ser på kvartalet netop malket kan fortælle dig, hvis det er blevet tømt nok eller ej.
 11. 11
  Flyt på at malke de to andre patter. Hvis du bruger diagonal metode, skifter siderne er ikke nødvendig.

Ved maskinen

 1. 1
  Fastgør ko position som beskrevet ovenfor.
 2. 2
  Rengør patterne som skitseret ovenfor.
 3. 3
  Tænd malkemaskinen og tillade det at opbygge tryk.
 4. 4
  Hånd-mælk hver patte et par gange for at svigtet mælk og tjekke for mastitis (se tip).
 5. 5
  Slip trykket, så sug begynder.
 6. 6
  Placer hver suge enhed på hver patte. Dette skal ske hurtigt, før maskinen mister sin tryk.
 7. 7
  Vent, indtil maskinen trækker alle af mælken ud af yveret, som bliver slatten som beskrevet ovenfor.
 8. 8
  Fjern sugeindretningerne fra patterne.
  • Mange moderne malkemaskiner ikke kræver malkeren til manuelt at fjerne sugekopperne. Når en fjerdedel er blevet malket tør, de automatisk falde, én efter én.
 9. 9
  Tøm mælken i en spand eller lignende beholder.
 10. 10
  Rengør maskinen. Dette forhindrer mælken, der tørrer fra opbygning i maskinen.

Tips

 • Altid nærme koen langsomt. Tal med lav stemme og blidt klappe hendes side, så hun ved, hvor du er. Gør ikke nogen pludselige bevægelser. Ideen er at lade hende vide, hvor du er. Hvis du overraske hende, kunne hun gå i panik, og du kan få trådt på eller sparket.
 • Den strøm af mælk, der sprøjter ud burde være fast. Hvis det er split, som om der er en obstruktion i mælkegangens, kan koen har mastitis, som skal behandles. Hvis mastitis er mistanke skyde de første par streams til en fin si og se efter klumper. Hvis der er klumper, søge passende behandling. De klumper kan se en masse som gigantiske globs af snot.
 • Krakket sutter irritere køer - behandle med Bag Balm (lanolin).
 • Hvis du har en ornery ko, hun er nok klogere end dig og vil glæde i håne og frustrerende dig. Hold din cool og snyde hende.
 • Hvis du malke i hånden og du ikke har haft erfaring gør det på daglig basis, vil dine hænder blive træt. En enkelt ko kan generere op til 10 gallon i et møde. Du tager en pause, men du løber en risiko for at koen bliver utålmodig og urolig (som ikke er god).
 • Nogle køer ophæve deres bagben og spark over deres spand eller banke off sugeindretningerne. Har håndtaget placeret, så du kan få fat i spanden skal hun beslutter at sparke spanden.
 • Børn kan øve med "malke" en latex handske fyldt stramt med vand og bundet i en knude ved åbningen. Gør bittesmå huller med en nål på fingrene.
 • Hvis koen sparker, prøv at sætte din vægt ned i den bløde plet på koen umiddelbart foran deres bageste ben. Da de ikke kan bringe deres ben frem, kan de ikke sparke.
  • Hvis dette ikke virker, skal du overveje haltende hende eller sætte en Kow-No-Kick-enhed (eller et produkt med et lignende navn) på hende til at forebygge og lære hende ikke at sparke hver malkning.
 • Nogle køer vil kun stå stille, hvis de er givet korn eller hø at gnaske på, mens du går om din virksomhed. Hvis din ko denne krævende, holde øje med hendes mad. Være klar til at genopbygge det, ellers vil hun lade dig vide, at hun vil have mere ved at blive rastløs og vanskelig at arbejde med.
 • Binde koens hale til hendes ben vil forhindre hende i at hvislende dig med det. Hale hår ikke binder godt, og det vil komme løs efter et par minutter. Må ikke binde hende hale til dit ben - dette kan føre til en tur på hospitalet.
 • Nogle mennesker foretrækker at bruge yver creme på deres hænder, som de mælk.

Advarsler

 • Køer sparke og de ​​sparker hårdt. De kan banke dine tænder ud og give dig en hjernerystelse. Vær sikker på at du arbejder med en dejlig, blid og veluddannede ko, eller har oplevet tilsyn.
 • Køer kan sparke med et begrænset sidelæns bevægelse, såvel som direkte bag dem.
 • Vær forsigtig med ikke at snuble over malkning maskinens rør eller ledninger.
 • Du kan også få klasket i ansigtet (undertiden øjet) ved hendes hale. Dette er ikke skadeligt, men det kan være besværligt og irriterende. Hvis dette sker, skal du sørge for at vaske dit ansigt og øjne - der er en god chance for at der er gødning og bakterier på halen.
 • Bare fordi koen er ved at blive malket, betyder ikke, at hun har gode manerer. Må ikke blive overrasket, hvis hun taber en "ko pie" i midten af ​​hendes malkning. Nogle køer vil urinere samt drop ko tærter - se hende tilbage - hvis det buer, tag fat i spanden og flytte tilbage.
 • Se dine fødder. En ko vejer typisk omkring og ofte over 1.000 kg. Hvis hun træder på din fod, vil disse 1000 £ ondt ganske lidt!