Wkodk

Hvordan at anmærke en bog

Kommentering er en fantastisk måde at organisere det indhold, du læser, så du kan gå tilbage til den senere og hurtigt minde om de generelle begreber, plot og temaer af teksten. Aktivt udfyldelse mens læsning hjælper dig også med at udvikle en dybere forståelse af teksten, om det er fiktion eller non-fiktion. Denne artikel vil lære dig, hvordan du får mest ud af din læseoplevelse!

Steps

Hvordan at anmærke en bog. Læs front-og back jakker af bogen.
Hvordan at anmærke en bog. Læs front-og back jakker af bogen.

Første del: før læsning

 1. 1
  Læs front-og back jakker af bogen. Dette vil give dig nogle baggrundsoplysninger om forfatteren og teksten, som vil forberede dig til hvad de kan forvente, mens du læser.
  • Læs forfatterens indførelse, hvis der er én.
  • Kontroller at se, om der er en ordliste, kort eller andet værktøj med i bogen, der kan refereres, mens du læser.
 2. 2
  Find en revision eller sammendrag af bogen. Dette vil hjælpe du nærmer bogen fra en tematisk og analytisk synspunkt fra starten. Bestem bogens politiske, sociale og / eller historiske betydning, som bestemt ved andre læsere og kritikere.
  • Hvis du læser en fiktiv roman, skal du sørge for, at resuméet du finder ikke giver hele historien væk. Normalt vil der være en "spoiler alert" af en slags.
 3. 3
  Bestem dit formål. Hvis du læser bogen for en klasse, for eksempel, gennemgå pensum og / eller opgaver, som du har fået. Hvis du har fået en liste af studie spørgsmål eller gloser, så gennemgå dem og holde dem på hånden. Hvis du læser bogen for fornøjelsens skyld, overveje, hvad tiltrak dig til bogen i første omgang. Hvad ønsker du at vinde ved at læse teksten?
 4. 4
  Approach bogen med et åbent sind. Husk, at mange forfattere med vilje lader deres værker åbne for fortolkning, så tager de baggrundsoplysninger du har erhvervet med et gran salt. Dette er især vigtigt, hvis du læser et værk af fiktion, ikke hver arbejde har en endeligt "svar" eller "betydning".
  • At være fordomsfri kan hjælpe dig fange visse elementer i teksten, som andre ikke har, ligesom skjulte symboler, referencer og huller i plottet. Hold øjnene åbne!

Del to: mens du læser

 1. 1
  Fremhæv vigtige oplysninger. Dette omfatter vigtige figurer, ideer, begivenheder og / eller vilkår. Brug en overstregningstusch farve, der ikke er for distraherende eller mørkt, så teksten stadig er læselige.
  • Hvis du finder highlighters for distraherende, og derefter bruge en pen eller blyant til at understrege vigtige tekst.
 2. 2
  Brug parenteser til at fremhæve vigtige afsnit / sektioner. Hvis teksten er for lang til at fremhæve, bracketing det vil hjælpe dig med at afgøre hvilke dele der er værd at gå tilbage og re-læsning.
 3. 3
  Skriv noter i margenerne. Hvis du vælger at fremhæve eller konsol et afsnit, skal du sørge for at bruge en pen eller blyant til at skrive betydningen af ​​teksten i margen, så du hurtigt kan huske, hvorfor du fremhævet et bestemt afsnit, uden at skulle læse hele kapitel eller sektion.
 4. 4
  Slå op ord, du ikke kender. Har en ordbog ved hånden til at slå op ord eller udtryk, som du ikke forstår. Du kan skrive definitionen i margenerne, så du ikke glemmer dem, når du gå tilbage og genlæse.
  • Hvis du har en computer ved hånden, forskning af udtryk og begreber, du ikke forstår.
 5. 5
  Opsummere slutningen af hvert kapitel eller afsnit (ekstraudstyr). For at holde din hukommelse frisk, overveje at skrive et kort resumé i slutningen af ​​hvert kapitel, der opsummerer de vigtige begivenheder, ideer og koncepter, der blev diskuteret i kapitlet.

Del tre: efter at have læst

 1. 1
  Gør opgaver hurtigt. Hvis du læser bogen for en klasse, og du har fået tildelt lektier eller et essay, gør disse kort efter endt læsning, så indholdet er stadig frisk i dit sind.
 2. 2
  Gå tilbage og gennemgå dine noter. Du ønsker måske at skimme hele bogen igen, kapitel for kapitel, for at genopfriske din hukommelse. Læs de fremhævede sektioner og eventuelle ledsagende noter, du har skrevet i margenen.
 3. 3
  Korrekt og / eller tilføje ting, du kan have overset. Medbring din bog med dig at diskussioner i klassen. Hvis du opdager, at du har misforstået teksten og gjort forkerte noter, skal du gå tilbage og ændre dem, så du ikke bliver forvirret senere.

Tips

 • Find et roligt sted at læse. Læsning foran fjernsynet eller med høj musik kan være distraherende, og du kan gå glip af vigtige elementer i teksten.
 • Læs fodnoter, der er inkluderet i teksten, hvis der er nogen.
 • Hvis du ønsker at tage omfattende noter, overveje at skrive dem på et separat stykke papir, så at bogen ikke bliver for rodet. Vær sikker på at holde dine noter på et sikkert sted, så du ikke mister dem.

Ting du får brug for

 • Highlighter
 • Pen eller blyant
 • Ordbog
 • Adgang til internettet (valgfrit)